În ziua de sâmbătă, 8 decembrie 2012, dată la care Biserica celebrează sărbătoarea Neprihănitei Zămisliri a Preasfintei Fecioare Maria, în Catedrala noastră, 12 studenți ai Institutului Teologic din Iaşi au fost hirotoniți diaconi.

După un lung drum de pregătire, de studiu şi rugăciune, a sosit momentul mult aşteptat ca și Marian Blaj, tânăr din parohia noastră, să fie admis printre slujitorii sacrii la treapta diaconatului. El s-a născut la 20 iulie 1987 la Iaşi. A absolvit ciclul şcolar de opt clase la Şcoala Nr. 34 „Ion Simionescu”, din cartierul Mircea cel Bătrân, în anul 2002, iar Liceul Seminarial „Sf. Iosif” din Bacău în anul 2006 după care a urmat studiile în cadrul Institutului Teologic „Sf. Iosif”  din Iași.

 

Bunul Dumnezeu să-l ajute în această misune ca să aducă cât mai multe roade în Biserica lui Cristos! Îi dorim succes!

 

Cuvânt de mulțumire

„Fie mie după cuvântul tău” (Lc 1,38)

Asemenea Mariei, mama lui Isus şi a noastră, la care cu admiraţie privim în sărbătoarea „Neprihănitei Zămisliri”, răspund afirmativ şi cu încredere lui Dumnezeu, care m-a ales pentru a mă trimite în secerişul său.

Cu bucurie trăiesc această sărbătoare, ca pe un moment deosebit din viaţa mea, deoarece spun un „Da” sincer voinţei lui Dumnezeu, planului său legat de viaţa mea. La această bucurie doresc să-i fac părtaşi pe toţi cei care mi-au fost alături în tot acest timp de pregătire, fie în mod direct sau indirect, arătându-le astfel că le sunt profund recunoscător pentru ajutorul lor, sub diferitele sale forme.

Sărbătoare a hirotonirii de diaconi este şi un semn, un răspuns concret din partea lui Dumnezeu, pentru toţi aceia care i-au cerut să trimită lucrători în secerişul său; căci el ascultă rugăciunea făcută cu inimă sinceră şi curată.

În faţa unui atât de mare dar nu pot decât să exclam tot împreună cu Maria:

„Sufletul meu îl preamăreşte pe Domnul şi duhul meu tresaltă de bucurie în Dumnezeu, Mântuitorul meu.” (Lc 1,46-47)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.