Pentru a marca Ziua Mondială a Misiunilor (LXXXVI-a), sâmbătă 20 octombrie, în catedrala „Adormirea Maicii Domnului” copiii au înălţat către Maica Domnului rugăciunea sfântului Rozariu. Ei s-au rugat pentru misionarii din lumea întreagă.  Momentul de rugăciune a fost pregătit de sora Adriana şi sora Elisabeta. În faţa altarului au fost aşezate imagini cu cele cinci continente iar la începutul fiecărei decade câte un copil a dus  o lumânare aprinsă.

Regina sfântului Rozariu să ne ajute să fim adevăraţi misionari!

Prof. Lăcrămioara Boroş

 

Misterele de bucurie

Primul mister: Vestea arhanghelului Gabriel adusă Mariei

Să ne rugăm pentru continentul african – pentru copiii care, abia născuţi, suferă din cauza foamei şi a bolii sau sunt abandonaţi şi lăsaţi pe stradă singuri.

Rugăciune: Regină a Africii, priveşte cu iubire la toţi cei care suferă. Susţine-i cu providenţa ta pe toi misionarii pentru a fi în mijlocul lor mângâiere şi alinare.

Al doilea mister: Vizita Mariei la verişoara sa Elisabeta

Să ne rugăm pentru continentul american – pentru copii şi tinerii victime ale drogului şi ale exploatării.

Rugăciune: Fecioară a Americii, ocroteşte-i pe toţi misionarii care au răspuns cu iubire chemării tale şi se dăruiesc slujirii celor slabi şi neajutoraţi.

Al treilea mister: Naşterea lui Isus la Bethleem

Să ne rugăm pentru continentul european – pentru părinţii care sunt departe de casa lor în căutarea unui loc de muncă şi pentru acele familii care tec prin încercări şi lipsuri materiale dar maia ales spirituale.

Rugăciune: Regină a Europei şi regină a familiei mijloceşte pentru toţi misionarii, care lucrează pentru binele familiilor, harul de a fi instrumentele tale de pace, unitate şi iertare.

Al patrulea mister: Prezentarea lui Isus la templu

Să ne rugăm pentru continentul asiatic – pentru ca Isus Cristos să fie vestit şi aici, unde este încă atât de puţin cunoscut, în ciuda persecuţiilor la care sunt supuşi misionarii în aceste locuri.

Rugăciune: Mamă a Asiei, însoţeşte-i pe toţi misionarii pentru ca prin exemplul mărturiei lor de credinţă să contribuie la construirea dialogului, a libertăţii religioase şi respectului reciproc.

Al cincilea mister: Pierderea şi regăsirea lui Isus în templu

Să ne rugăm pentru Australia – pentru ca Domnul să trimită cât mai mulţi lucrători în acest seceriş al său care să-l facă cunoscut pe Cristos.

Rugăciune: Mamă misionară a Australiei dăruieşte misionarilor care lucrează în aceste insule, curaj şi putere pentru a nu obosi niciodată.

***


https://picasaweb.google.com/110576135848722667976/RugaPentruMisionari

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.