ziua persoanelor consacrateLa iniţiativa venerabilului papă Ioan Paul al II-lea, sărbătoarea Prezentării lui Isus la Templu (2 februarie), coincide cu ziua persoanelor consacrate. Anul acesta este a XVI-a Zi Mondială a Persoanelor Consacrate. Este o ocazie foarte bună pentru noi de a reflecta asupra rolului deosebit pe care îl au în Biserică acele persoane care s-au consacrat lui Dumnezeu într-un chip deosebit, alegând în mod liber şi responsabil să trăiască sfaturile evanghelice: ascultarea, sărăcia şi celibatul. Ele reprezintă un tezaur pentru Biserică, fiind chemate să fie sare şi lumină în mijlocul oamenilor de astăzi, orientându-i, prin mărturia vieţii lor, spre valorile perene ale Evangheliei.

Deoarece pe teritoriul Parohiei noastre sunt mai multe congregaţii de surori şi călugări care se străduiesc să ofere o vie mărturie credincioşilor ieşeni, dorim să le transmitem astăzi un gând sincer de felicitare şi de încurajare.

Dumnezeu, cel care v-a ales să-l slujiţi şi să-l faceţi prezent şi operant în mijlocul oamenilor, să vă umple cu toată binecuvântarea sa spre a fi semne pentru toţi cei cu care vă întâlniţi. El să vă întărească în momentele de încercare şi să vă dea mult curaj şi fidelitate în slujirea voastră.

Biserica are nevoie de voi! Copiii, tinerii, familiile au nevoie de mărturia voastră de credinţă şi de slujire! Societatea de astăzi are nevoie de modele veritabile, are nevoie de voi!

Multă perseverenţă în a deveni tot mai mult ceea ce aţi fost chemaţi(ate) să fiţi! La mulţi şi binecuvântaţi ani!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.