mos craciun la visaniAstazi 20 decembrie, caţiva tineri din Acţiunea Catolică de la Parohia Adormirea Maicii Domnului din Iaşi, ne-am adunat împreună cu pr. Vasile Petrişor şi cu Moş Crăciun şi am pornit spre şcoala de la Vişani, gândindu-ne să le facem o bucurie copiilor de acolo prin colindele noastre şi prin cadourile primite de la Moş Crăciun. Şi aşa a fost. Copii ne-au aşteptat linisştiţi şi emoţionaţi în băncile lor, ne-au ascultat colindele şi la sfârşit ne-au încântat şi ei cu poezii, rugăciuni şi câteva colinde pe care, personal, nu le-am mai cântat din copilărie, când îl aşteptam şi eu nerăbdător pe Moşul: Moş Crăciun cu plete dalbe, Astazi s-a născut Cristos, şi altele.

A fost o dimineaţă frumoasaă, pentru care ne-am pregătit dinainte. În timpul Adventului, ne-am adunat câteva seri la rând la subsolul Catedralei, unde cu multă voie bună am confecţionat coroniţe de Advent pe care apoi le-am vândut, pentru a putea cumpăra acestor copii câte un cadou de Crăciun.

Bucuria a fost foarte mare pentrut copii, se citea pe feţele lor şi în ochii lor luminoşi. Bucuria a fost mare şi pentru noi, pentru că am reuşit să aducem un zâmbet pe chipurile lor şi în viaţa lor încercată destul de greu de sărăcie şi lipsuri. Dar mai ales ne-am bucurat de faptul că i-am făcut pe copii mai conştienţi de adevăratul sens al Crăciunului – naşterea Domnului nostru Isus Cristos, cel mai mare dar pe care Dumnezeu ni-l oferă fiecăruia de Crăciun.

Mai multe fotografii de la eveniment găsiți aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.