corul juvenes ecclesiaeDuminică 13 noiembrie 2011 corul de tineri al Catedralei „Juvenes Ecclesiae” a fost în sărbătoare, datorită apropiatei comemorări a sfintei Cecilia, patroana muzicii şi a muzicienilor. În acest sens, s-a celebrat o sfântă Liturghie specială la ora 16.00, în cadrul căreia s-a marcat aportul deosebit pe care aceşti tineri îl aduc în Biserică şi în Parohie prin gestul lor de a susţine cântarea, ajutându-ne astfel pe noi, cei care îi ascultăm, să ne apropiem mai uşor de Dumnezeu.

Îmbrăcaţi în haine de sărbătoare, tinerii corişti au renunţat duminică la locul lor tradiţional de la balcon, din jurul orgii mari, şi au coborât în partea dreaptă a Altarului, de unde au susţinut cântarea. A fost o bucurie pentru toţi cei prezenţi în Catedrală de a-i vedea şi a se lăsa atinşi de armonia muzicii pe care au creat-o. Tot ei au proclamat lecturile sfinte şi au rostit intenţiile la rugăciunea credincioşilor.

Sfânta Liturghie a fost celebrată de părintele paroh Iosif Dorcu, care i-a felicitat şi le-a mulţumit tinerilor pentru implicarea şi slujirea lor, încurajându-i să pună în continuare la dispoziţia celorlalţi talanţii cu care Dumnezeu a binevoit să-i înzestreze. Talantul este un dar primit în mod gratuit din partea lui Dumnezeu, pe care suntem chemaţi să-l punem în slujba celorlalţi pentru a aduce roade. La Altar au mai fost prezenţi şi pr. Petru Dorcu şi pr. Vasile Petrişor.

A fost, într-adevăr, o bună ocazie de a-i cunoaşte, înainte de toate, pe aceşti tineri pe care îi auzim destul de des, dar îi vedem atât de rar. Cred că fiecare credincios prezent duminică la liturghia tinerilor de la ora 16.00 s-a convins că Juvenes Ecclesiae reprezintă mai mult decât un simplu grup de prieteni sau un simplu grup coral…  Juvenes Ecclesiae este, înainte de toate, o stare de spirit,  un grup de tineri entuziaşti ai Bisericii care, prin activitatea lor, unesc Pământul cu Cerul. Iată de ce cuvintele care îi caracterizează pe aceşti tineri sunt: credinţă, disponibilitate, gratuitate, sensibilitate, seriozitate, responsabilitate… Într-o lume care gândeşte totul în termeni de costuri şi profit, aceşti tineri fac un gest divin de gratuitate spre lauda lui Dumnezeu şi spre realizarea lor, conştienţi fiind că nu lucrurile materiale, ci pasiunea pentru frumos şi pentru divin îi vor ajuta să înainteze pe drumul fericirii.

Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru darul pe care l-a făcut Bisericii şi, mai ales, Parohiei Catedralei din Iaşi prin aceşti tineri. Îl rugăm să-i răsplătească pe ei şi familiile lor cu tot harul şi binecuvântarea sa.

Mai multe fotografii de la eveniment găsiți aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.