Sute de ieşeni au stins lumina din apartament în favoarea celor 3000 de lumânări aprinse şi au lăsat deoparte telecomanda pentru a se bucura de un adevărat moment plin de bucurie, organizat de cercetaşii centrului local ,,Sfântul Anton” Iasi sâmbătă seară,  17.09.2011, în cadrul Festivalului Luminii.

De la lupişori până la exploratori, tinerii organizatori au început pregătirile în Parcul Copou încă din timpul după amiezei pentru a asigura buna desfăşurare a programului. Cu ajutorul prietenilor de la centrul local „Sfântul Dumitru” Valea Lupului, Crucea Roşie şi A.CO.CE.RO suporturile din hârtie reciclată denumite ,,gulguţe” şi-au găsit locul pe aleile parcului, luminând fiecare atelier al festivalului. Fie că ne amintim de momentele de animaţie care au atras energia copiilor sau de jongleriile cu foc pe parcursul cărora abia am respirat, de cărţile care şi-au spus singure povestea sau reprezentaţiile de Tae Kwon Do, dans sportiv şi teatru, prima ediţie a Festivalului Luminii a adus zâmbetul pe feţele participanţilor şi le-a lăsat câte un gând bun pe care să îl împartă cu cei dragi.

Ieşenii au avut posibilitatea de a pleca acasă cu mai mult decât amintirea unei seri deosebite sau cu unul dintre simbolurile disponibile la atelierul de face painting. Astfel, o parte dintre gulguţe şi-au găsit stăpânii printre participanţi, fiind dovada faptului că motto-ul festivalului – ,,Redescoperă frumuseţea lucrurilor simple” – a stârnit ecou în sufletele celor prezenţi.

Mai multe fotografii de la eveniment găsiți aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.