15 august este o zi de mare sărbătoare pentru întreaga Biserică, deoarece celebrăm gestul de nemărginită recunoştinţă al lui Dumnezeu faţă de Mama sa, Feciara Maria, prin ridicarea ei cu trupul şi cu sufletul la cer.

Dar tot astăzi, credincioşii diecezei noastre mai au un motiv de sărbătoare: PS Aurel Percă împlineşte în aceasta zi frumoasa vârstă de 60 de ani. Îi suntem şi noi alături şi îi transmitem din suflet urarea de La mulţi ani!, asigurându-l, totodată, de rugăciunea şi preţuirea noastră.

Noi, cei din Parohia Adormirea Maicii Domnului, pe lângă hramul pe care îl celebrăm astăzi, avem bucuria de a-l felicita pe părintele paroh şi decan, Iosif Dorcu, care astăzi îşi sărbătoreşte ziua de naştere. Îl însoţim cu rugăciunile noastre, mai ales în această zi, şi îi mulţumim pentru grija neobosită pe care o poartă comunităţii noastre şi pentru exemplul de slujire pe care ni-l oferă!

 

Cu câţiva ani în urmă părintele Iosif scria următoarele cuvinte într-o reflecţie: „Eu ştiu că nu voi putea predica niciodată ca Sf. Ioan Gura de Aur, nu voi fi teolog ca Sf. Augustin sau Sf. Toma, nu voi reuşi să fiu martir ca Sf. Laurenţiu sau ca Sf. Lucia, nu voi putea să trăiesc sărăcia ca Sf. Francisc, nu voi face minuni ca Sf. Anton, nu voi avea stigmate ca Sf. Gema Galgani, nu voi putea citi în suflete ca Sf. Padre Pio, nu voi fonda mănăstiri ca Sf. Tereza de Avila, dar voi putea trăi simplitatea şi dăruirea sfintei Tereza a Pruncului Isus şi a fericitei Tereza de Calcutta„.

Cei care îl cunosc mai de aproape, au putut descoperi, cu siguranţă, în sfinţia sa aceste valori – simplitatea, disponibilitatea, dăruirea – valori, din păcate, atât de rar întâlnite astăzi la semenii noştri.

Părinte Iosif, vă mulţumim pentru mărturia de credinţă pe care ne-o oferiţi şi ne unim astăzi în rugăciune cu sfinţia voastră, implorând de la Dumnezeu, prin mijlocirea Sfintei Fecioare, darurile de care aveţi mai mare nevoie! La mulţi şi binecuvântaţi ani!!!

{music}images/la multi ani{/music}

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.