În Parohia noastră s-a desfăşurat în perioada 18-24 iulie 2011 un campus pentru 125 de copii, având tema: „Micul Prinţ”.

Deschiderea oficială a campusului parohial a debutat luni, 18 iulie în prezenţa pr. decan Iosif  Dorcu şi a pr. Petru Dorcu, a surorilor din Congregaţia „Surorile Providenţei” a celor 25 de animatori, copii şi părinţi. Miercuri şi joi, PS Petru Gherghel şi PS Aurel Percă au participat împreună cu copiii la momentul de rugăciune, le-au urat un campus frumos şi bogat în roade spirituale  şi au acordat binecuvântarea.

 

Programul activităţilor propuse pe parcursul campusului a fost constituit astfel: primirea copiilor, împărţirea pe grupe, jocuri de cunoaştere, pregătire strigăt, învăţarea imnului, moment de rugăciune animatori şi copii, sceneta „Micul Prinţ”, cateheză, jocuri formative şi de echipă, prânz, laborator iar trei activităţi au fost speciale: comoara ascunsă, jocuri olimpice şi spectacolul final.

 

Temele propuse pentru fiecare zi a acestui campus au fost prezentate pe scurt la momentul rugăciunii de către pr. Petru Dorcu şi pr. Vasile Petrişor şi apoi aprofundate de animatori la grupurile de copii: Marea călătorie (în care copiii au fost invitaţi să descopere din textul sacru In 1,35-42 chemarea lui Isus „Veniţi şi vedeţi” şi propunerea zilei „Să fiu prietenul tuturor”), Planeta mea (discuţia a avut ca suport textul din Mt 7,15-23 din care copii au identificat roadele bune care îi ajută în creşterea spirituală şi umană şi roadele rele care îi împiedică în trăirea comuniunii cu ceilalţi; de aceea şi-au propus „Să fiu un exemplu bun” ), Trandafirul special (textul biblic Mt 5,13-16 i-a ajutat pe copii prezenţi să conştientizeze importanţa fiecărui om în faţa lui Dumnezeu şi în faţa noastră şi să-şi propună „Să învăţ să preţuiesc fiecare copil!”), întâlnirile (din textul sfântului evanghelist Matei 6, 1-6 copiii au descoperit secretul fericirii, propus de Isus, care poartă cu sine nu răsplata oamenilor ci răsplata lui Dumnezeu şi să-şi propună „Să nu aştept elogii!”), întâlnirea cu vulpea (după citirea textului Lc 6,43-46 s-a reflectat asupra faptului că esenţialul rămâne ascuns ochilor şi că fiecare om este o valoare pentru Dumnezeu, de aceea propunerea zilei a fost „Să fac din inima mea un bun tezaur!”), izvorul vieţii (a fost propus textul din In 13, 31-35; 14, 15-16, în care Isus ne invita „să vă iubiţi unii pe alţii” şi să îndeplinim propunerea „Să ne iubim unii pe alţii!”).

Vineri, copiii şi animatorii au avut un moment special spiritual în catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină” când în faţa altarului fiecare copil s-a rugat şi a cerut mijlocirea Mamei cereşti asupra tuturor familiilor şi copiilor din lumea întreagă. Au cerut iertare lui Isus pentru toate momentele în care n-au corespuns iubirii sale şi în tăcere o parte din copii s-au pregătit pentru sacramentul Spovezii iar cei mai mici pentru a primi o binecuvântare.

Sâmbătă, copiii au pregătit împreună cu animatorii un program artistic la care au participat pr. decan Iosif Dorcu, pr. Vasile Petrişor, invitaţi şi părinţii lor. A fost prezentat şi un material cu activităţile desfăşurate de copii, împreună cu animatorii lor, de-a lungul acestei săptămâni.

În timpul laboratoarelor copiii au lucrat: palete, brăţările prieteniei,  pânza de păianjen, origami, mărgele din dash, Scoubydoo, tablouri din paste, micul jurnalist (copii au realizat scurte interviuri cu animatorii şi copii implicaţi în celelalte laboratoare şi au tehnoredactat o broşură Amintiri din lumea Micului Prinţ), tablouri din paie. Lucrările realizate au fost expuse într-un loc special amenajat  iar credincioşii având posibilitatea de a le cumpăra. Fondurile strânse fiind alocate pentru susţinerea activităţilor pentru copiii din parohie.

Campusul s-a încheiat duminică, 24 iunie, cu Liturghia copiilor de la ora 9.15, celebrată de episcopul auxiliar Aurel Percă. Programul de cântece a fost pregătit de domnul dirijor Maximilian Husaru, copii au proclamat lecturile, au invocat ajutorul lui Dumnezeu în cererile de la momentul Rugăciunea credincioşilor, iar prin darurile oferite: ostii, vin, lucrări realizate în timpul laboratoarelor, o minge, baloane (pe care era scris Isus este prietenul copiilor! Bucurie!) şi-au exprimat recunoştinţa şi entuziasmul faţă de Dumnezeu pentru aceste zile petrecute împreună în care au fost mai aproape de Biserică şi de preoţi, au simţit iubirea şi ocrotirea sfintei Fecioare Maria, şi-au reîntâlnit prieteni şi s-au împrietenit cu alţii, au acordat şi au primit iertare.

Un gând de mulţumire din partea copiilor şi al părinţilor a fost adresat pr. decan Iosif Dorcu, pr. Petru Dorcu, pr. Vasile Petrişor, sr. Elisabeta Butnaru, sr. Monica Martin şi sr. Cristina Dancă din Congregaţia „Surorile Providenţei” şi celor 25 de animatori care au organizat şi participat cu multă bucurie la acest campus.

 

Impresii

A fost o săptămână unică pe care nimeni nu o va putea uita. Am învăţat ce înseamnă adevărata prietenie prin scenetele jucate, dar şi prin activităţile făcute în grup. Aş vrea să mulţumesc tuturor animatorilor şi surorilor pentru disponibilitatea lor dar şi pr. Petru şi pr. Vasile, care ne-au deschis ochii spre ce înseamnă cu adevărat biserica. mulţumiri speciale aş vrea să aducem episcopilor noştri PS Petru şi Aurel, care ne-au învăţat ce este credinţa. Jocurile organizate ne-au bucurat pe toţi şi ne-au făcut mai uniţi, mai mari cu cei mici. La final, putem spune că a fost o săptămână cu multă distracţie timp în care cu mâinile împreunate îi mulţumeam Domnului pentru că în bunătatea lui, campusul a fost mai frumos ca niciodată. (Laura)

În acest campus am avut bucuria de a mă întâlni cu vechii mei prieteni, verişori şi animatorii care mi-au lipsit atât de mult. Cel mai mult mi-au plăcut momentele petrecute împreună cu prietenii mei, pentru că voi fi plecată. PS. O sa-mi lipsiţi toţi! (Raluca)

În acest campus mi-a plăcut faptul că am cunoscut şi mi-am făcut mulţi prieteni şi ama avut bucuria de a ne distra prin jocuri şi dansuri distractive. Mi-au plăcut jocurile olimpice organizate la Releu. (Petronela)

Campusul e un mod de a ne cunoaşte mai bine şi de a ne face noi prieteni. Este un loc în care îmbinăm credinţa noastră şi munca în grup. Am învăţat multe lucruri, şi cei mari şi cei mici. Animatorii şi surorile ne-au ajutat mult să fim mai buni, mai darnici, mai îngăduitori şi mai înţelepţi, măcar puţin. Părintele ne-a îndrumat în acest campus şi ne-a fost prieten şi mentor în acelaşi timp. (Bianca)

Mi-a plăcut campusul acesta, deoarece mi-am făcut mulţi prieteni şi am făcut multe activităţi distractive. (Maria Luisa)

Mi-a plăcut la acest campus pentru că am cunoscut persoane noi, m-am reîntâlnit cu vechi prieteni, şi că deşi sunt ortodoxă pot participa la activităţile campusului şi la rugăciuni. (Silvia)

Campusul reprezintă un mod de a cunoaşte mulţi copii, să-ţi faci mulţi prieteni şi să înveţi să faci lucruri noi. Aici cu toţii ne distrăm, ne jucăm, iar animatorii ne învaţă jocurile (Ştefy)

M-a impresionat jocurile olimpice. Mă bucur că mi-am făcut prieteni. Le mulţumesc animatorilor şi surorilor pentru că au organizat acest campus. (Ioana)

Cel mai mult mi-a plăcut ieşirea la Releu şi jocurile de ştafetă. A fost o săptămână de neuitat. Mulţumesc animatorilor şi surorilor pentru campusul organizat. (Beatrice)

Mulţumesc dragilor animatori care au avut grijă de noi, cu care ne-am jucat şi care ne-au deschis porţile sufletului. La fel le mulţumesc surorilor, preoţilor, doamnei de religie, părinţilor care mi-au permis să vin aici. Mi-am făcut prieteni şi am învăţat multe lucruri. Voi veni şi la anul cu zâmbetul pe buze şi să fie la fel de frumos şi distractiv. (Adelina)

Prima zi de campus a fost cu multe emoţii, am cunoscut mulţi copii, animatorii au fost simpatici şi fericiţi, ca noi. Zilele au trecut repede şi aş vrea ca acest campus să nu se termine niciodată. Să dureze până în veci! (Giovanni)

Sunt pentru prima oară în campus şi sunt sigură că voi mai veni până în clasa a VIII-a. le mulţumim celor care au organizat această săptămână plină de jocuri, sfaturi şi prieteni. Mi-am făcut mulţi amici şi m-am bucurat de nişte animatori foarte pricepuţi şi cumsecade. A fost plăcut faptul că am mers la Releu. Mulţumim preoţilor şi îi asigurăm că vom veni şi la anul. A fost o săptămână de neuitat! (Costina)

În acest campus a fost minunat. Tema campusului „Micul Prinţ” împreună cu animatorii ce au jucat în scenetă mi-au dat de înţeles că prietenia este importantă în viaţa unei persoane. Cel mai mult mi-a plăcut când am fost la Releu şi participarea la jocurile olimpice. Sper că anul viitor să la fel de interesant cu o nouă temă. (Alexandra)

La acest campus am reuşit să învăţ să fac tot felul de modele de brăţări, să cunosc copii şi animatori. Surorile şi animatorii ne-au fost mereu aproape. Am învăţat multe jocuri. Am rămas cu foarte multe amintiri frumoase. (Irina)

Campusul prieteniei depline, aş putea numi această săptămână petrecută cu atât de mult entuziasm. O săptămână menită să ne înveţe adevărul despre prietenie. Acest campus a legat multe prietenii, care ne vor aminti de o săptămână frumoasă. Îi mulţumesc în primul rând Domnului pentru acest campus, animatorilor şi surorilor. Acum îmi doresc şi mai mult să devin un animator. (Raluca)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.