În ziua de 4 iunie 2011, un numar aproximativ de 5000 de copii s-au adunat la Roman, în Parohia Isus Bunul Păstor, pentru a sărbători cu bucurie Ziua Copiului la nivel diecezan.

Dis de diminiaţă, soarele ne-a întâmpinat prietenos, oferindu-ne o zi minunată de vară. Un grup de copii ai parohiei Adormirea Maicii Domnului s-au întâlnit în curtea Catedralei la ora 7.30, pregătiţi fiind de plecare. Am fost însoţiţi de părintele  Petrică şi de Surorile Providenţei. În drumul nostru, ne-am oprit la parohia Sfântul Anton unde ne-au întâmpinat grupul de copii de acolo, însoţiţi de părintele Ionuţ. Drumul până la Roman nu a fost chiar foarte lung, dar noi am şi uitat de drum deoarece eram înconjuraţi de muzică, jocuri şi multă, multă bucurie.

Ajunşi la Roman, am coborât din autocar pregătiţi pentru această mare sărbătoare. Muzica şi entuziasmul copiilor adunaţi acolo ne-au făcut să ne simtim ca la noi acasă. Pe la ora 11 a început liturghia. Aşezaţi la umbra unui copac, am privit procesiunea şi am ne-am alăturat corului de copii care era pregătit  cu o grămadă de cântece frumoase. La predică, Excelenta sa  Episcopul Petru Gherghel ne-a făcut să înţelegem că această zi este o zi de bucurie, o zi plină de cântece, este o zi dată de Dumnezeu pentru noi copiii.Am înţeles că Isus ne iubeşte şi va fi mereu în mijlocul nostru, că el ne păzeşte, ne ocroteşte şi ne conduce pe drumul cel bun. După liturghie a început festivalul copiilor organizat de părintele Felix Roca.

Mai spre finalul festivalului, Narcis, băiatul finalist de la concursul ,,Românii au talent’’, a fost întâmpinat cu aplauze de către copii, urmat fiind  de formaţia HI-Q.

La finalul acestei minunate zi am făcut toţi o poză în faţa bisericii din Roman, iar apoi părintele Petrică ne-a servit pe toţi cu câte o îngheţată urmând apoi să ne suim toţi în autocar şi să ne intoarcem înapoi la Iaşi.

A fost într-adevăr o zi frumoasă, o sărbătoare a noastră, a copiilor, pe care nu o vom uita degrabă. Le mulţumim tuturor acelora care au organizat această zi şi care au făcut posibilă şi prezenţa noastră.

Impresii:

„Ziua de azi, în opinia mea, a fost o zi unică, pentru că ne-a fost dedicată nouă copiilor. Această zi a fost plină de surprize și de multă destindere ce ne-a adus, cu inima și cu sufletul mai aproape de cel care ne-a iubit și ne iubește cel mai mult…Isus…păstorul nostru cel bun.”

Georgiana Peșa

„Astăzi a fost o zi minunată pentru ca a fost dedicată copiilor din dieceza noastră. Pentru mine în speciala a fost și mai frumos pentru că am reprezentat parohia noastră. Sper ca și la anul să fie la fel.”

Alezandra Iuliana Ieremia

 

Pentru mai multe fotografii de la eveniment, vizitaţi Album foto…


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.