Cercetaşi?

Gata oricând!

Ei bine, de data aceasta chiar am fost pregătiţi pentru muncă şi distracţie, căci a început Scoutis 2.0 înainte să ne dăm prea bine seama că a trecut un an de la prima ediţie. Odată cu acest eveniment, care s-a extins şi a cuprins zona Moldovei, ASCRO a ajuns la un moment unic în existenţa sa,  a împlinit 20 de ani de existenţă, aşadar un motiv de mare sărbătoare.

Şi care au fost ingredientele acestui succes? Multă imaginaţie, multă muncă, implicare, muuulţi cercetaşi adunaţi din zona Moldovei, strigăte, jocuri, aventură şi nelipsita bună dispoziţie care ne urmează pretutindeni.

Cele 3 zile ale festivalului Scoutis 2.0 au îmbinat armonios spiritualitatea cu distracţia şi aventura prin diversitatea activităţilor propuse participanţilor. Un moment solemn în cadrul festivalului  a fost marcat prin oficierea sâmbătă, în cea de-a doua zi a evenimentului, a unei Sf Liturghii de către prea sfinţia sa  episcopul auxiliar Aurel Percă, pr. Alois Hârja asistent spiritual general al ASCRO, pr. Vasile Petrişor asistent spiritual la C.L. „Sf. Anton” Iaşi în Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Iaşi. În cadrul acestei slujbe am primit în marea familie Scout un membru foarte important: episcopul auxiliar Aurel Percă.

 

Atmosfera aniversară a acestei ediţii a festivalului a fost marcată de prezenţa a trei cercetaşi italieni, care acum 20 de ani aduceau pentru prima dată în România cercetăşia catolică. La sfârşitul Sf. Liturghii, părintele Alois Hârja a fost ambasadorul cercetaşilor de ieri şi de  astăzi, înmânând diplome de mulţumire atât oaspeţilor noştri italieni pentru darul făcut acum 20 de ani, dar şi altor lideri care, prin implicarea lor deosebită, au contribuit la dezvoltarea cercetăşiei catolice. Pentru a fi alături de noi la acest moment aniversar au participat la festival şi 3 reprezentanţi ai O.N.C.R şi anume: Elena Petrea (Trompy), Adrian Secal şi Andrei Avram.

După slujbă toţi cercetaşii cu mic cu mare (peste 120 de participanţi) au contribuit la realizarea unui moment de imagine prin prezentarea câtorva jocuri pe bd-ul Ştefan cel Mare. A urmat apoi treasure hunting-ul mult aşteptat de scoutişti, cu multe probe care cereau spontaneitate şi imaginaţie, dar şi cunoştinţe despre cercetăşie sau despre oraşul Iaşi, unde concurenţii au avut prilejul să lucreze pe patrule pentru a încerca să câştige marele premiu.

În acest timp, cei mai mari dintre participanţi au participat la un simpozion unde s-au schimbat impresii, s-au spus istorii de altădată, dar s-a spus şi povestea înfiinţării scoutismului catolic în România. La acest simpozion am fost onoraţi şi de participarea sfinţiei sale,  episcopul auxiliar Aurel Percă, dornic să afle mai multe despre istoria cercetăşiei.

Serile în care scoutiştii au rămas la Valea Lupului au fost speciale, pline de umor şi de cântece de munte, precum şi de nelipsitul foc de tabără care i-a animat pe toţi. Duminica, ultima zi a festivalului, a adus cu sine festivitatea de închidere dar şi o serie de ateliere amuzante la care cercetaşii s-au distrat pe cinste construind machete din beţe de chibrit şi scobitori, făcând origami, construind baloane cu aer cald din saci menajeri şi multe alte lucruri trăsnite şi amuzante.

„Atmosfera? Grozavă, bineînţeles”, spune Sânziana Togan care a fost impresionată de organizare şi de modul cum s-a desfăşurat acest eveniment. La fel consideră şi Emma din Pildeşti: „Serile au fost pline de farmec, în special ultima seară. A fost o atmosferă cu adevărat cercetăşească”.

Nu putem uita, desigur, să îi felicităm pe concurenţi pentru că au participat la acest eveniment special şi mai ales pe cei din patrula câştigătoare (Gheparzii şireţi) care au reuşit să adune cel mai mare punctaj.

Ne vedem la anul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.