Într-o frumoasă zi de primăvară, un număr destul de mare tineri s-au adunat pentru a-și deschide drumul lor din Săptămâna Mare cu o Calea Crucii mai specială, compusă de către ei pe problemele actuale din viețile lor.

Și pentru că și natura parcă se pregătește de un nou început , am ales o locație mai deosebită și anume Dealul Cetățuia.  Cu fețe zâmbitoare ne-au întâlnit la ora 18:00 la poalele dealului, alegând drept traseu o cărare mai abruptă cu diverse obstacole,  imitând drumul lui Isus până pe Calvar.

În lumina soarelui și cântecul păsărilor am meditat cele 15 stațiuni având mereu în fața ochilor o cruce, pe Isus prietenul nostru, care ne-a călăuzt până sus, pe vârful dealului. Rugăciunea a fost condusă de pr Vasile Petrișor care s-a alăturat acestei inițiative, împreună cu pr Petru Dorcu.

 

Au fost câteva momente de desprindere totală de lumea zgomotoasă a orașului, a ceea ce este lumesc și care tind să ne domine viețile de zi cu zi, pentru a ne interioza, pentru a medita și conștientiza în liniștea naturii misterul iubirii lui Isus. Ne-am întors toți cu seninul cerului în privire și bucurie în inimi, ca întăriți de Harul lui Cristos să ne continuăm drumul în Săptămâna Mare, oriunde ne-am afla.

 

Pentru mai multe fotografii de la eveniment, vizitaţi Album foto…


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.