Sâmbătă, 22 ianuarie 2011 în catedrala „Sfânta Fecioara Maria Regină” din Iaşi a avut loc un moment de rugăciune pentru unitatea creştinilor. Organizatori au fost pr. Petru Dorcu şi prof. Lăcrămioara Boroş iar ca invitaţi au fost elevi de confesiune ortodoxă de la Colegiul „C. Negruzzi” din Iaşi care au fost însoţiţi de d-na prof. Mihaela Botezat.

Copiii au cântat cu însufleţire şi s-au rugat împreună ca Tatăl ceresc să reverse asupra întregii sale Biserici harul şi bucuria unităţii.

Prin invocaţii au adus laudă şi mulţumire lui Isus prezent în Preasfântul Sacrament şi spre reflecţie a fost proclamat textul biblic din Scrisoarea sfântului apostol Paul către Romani (8,31b-39) care ne încurajează în lupta cu prigonitorii, garantându-ne că nimeni şi nimic „nu va putea să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Cristos Isus, Domnul nostru”.

 

Meditând asupra primului mister de bucurie, copiii au încredinţat grijii şi ocrotirii Sfintei Maria, Maica unităţii pe toţi copiii creştini şi au cerut credinţă statornică şi fidelă faţă de învăţătura Fiului ei, care doreşte ca toţi oamenii o formeze o singură familie în Biserica sa iar pentru cei necreştini, au implorat ca marele dar al credinţei să fie cunoscut şi trăit într-un mod autentic.

La final d-l Emil Bejan a prezentat catedrala şi rugăciunea s-a încheiat în şi cu bucuria acestui minunat act de credinţă manifestat de copii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.