Încercând deja să devină tradiţie, săptămâna păcii în Acţiunea Catolică (9-15 ianuarie) a fost şi anul acesta frumos marcată în mijlocul tinerilor Acţiunii Catolice din Parohia “Adormirea Maicii Domnului” din Iaşi. În această perioadă, tinerii şi-au arătat disponibilitatea şi dorinţa de a se ruga pentru pace, “dar al lui Dumnezeu şi, în acelaşi timp, un proiect de realizat, niciodată terminat complet.”(Benedict al XVI-lea, Mesaj pentru Ziua Mondială a Păcii 2011)

Rupând din timpul alocat studiului, fiind în plină sesiune, tinerii s-au întâlnit joi seara la o întâlnire personală cu Cuvântul lui Dumnezeu, la o oră de Lectio divina. Am înţeles cu toţii că am fost aleşi şi chemaţi să ne jucăm propriul rol pe scena istoriei lumii, fiecare având din partea lui Dumnezeu o responsabilitate specifică. Nu i-am uitat în rugăciunile noastre pe creştinii care sunt persecutaţi, care au de suferit din cauza credinţei lor, cerându-i lui Dumnezeu darul libertăţii religioase.

 

Săptămâna a continuat cu rugăciuni personale pentru fiecare dintre noi, încununate de comuniunea supremă, Sfânta Liturghie de duminică, 16 ianuarie, la care tinerii au participat în mod activ prin intenţii personale si oferirea darurilor.

Ne-am unit inimile timp de o săptămână spre a înălţa Domnului o rugă pentru întărirea în credinţă, pentru semenii noştri care sunt departe de Dumnezeu, de calea cea dreaptă, şi pentru cei între care domneşte violenţa, urmând îndemnul Sfântului Părinte: „este nevoie înainte de toate de a da păcii alte arme, nu cele destinate să ucidă şi să extermine omenirea. Este nevoie mai ales de armele morale, care dau forţă şi prestigiu dreptului internaţional; acelea, cele dintâi, ale respectării pactelor.”( Paul al VI-lea, Mesaj pentru Ziua Mondială a Păcii 1976)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.