Duminică, 19 decembrie 2010, credincioşii din parohiile Gherăeşti şi Barticeşti, au avut bucuria de a-i primi în sufletul lor prin intermediul colindului, pe membrii corului „Îngeraşii” ai catedralei „Adormirea Maicii Domnului” din Iaşi. Părintele Petru Dorcu şi domnul Maximilian Husaru, dirijorul corului, i-au pregătit şi însoţit pe copii. Concertul de Crăciun a fost prezentat de pr. Petru Dorcu şi susţinut în cele două localităţi după sfânta Liturghie.Colindele interpretate de corul „Îngeraşii” fac parte din repertoriul naţional şi internaţional. La acest moment de sărbătoare a participat şi episcopul diecezei Petru Gherghel, preoţi invitaţi şi oficialităţi locale.

În cea de a patra duminică din Advent când în toate bisericile noastre a fost aprinsă şi lumânarea Îngerilor, care este lumânarea iubirii sau a aşteptării ascultătoare, glasurile gingaşe şi suave ale copiilor, s-au înălţat către cer şi au slăvit iubirea nemărginită şi milostivă a Tatălui ceresc manifestată prin trimiterea Fiului său  la noi, pe pământ.

Sfânta Liturghie de la ora 11.00 din parohia Gherăeşti a fost prezidată de PS Petru Gherghel şi concelebrată împreună cu părintele paroh Daniel Ghitiu  şi preoţii invitaţi. Celebrarea euharistică a fost animată de corul parohiei iar lecturile şi intenţiile au fost proclamate de copii.

În cadrul omiliei pr. Mihai Budău i-a invitat pe credincioşi să continue fără şovăire drumul spre marea sărbătoare a Crăciunului şi împreună cu sfânta Maria şi dreptul Iosif, să-l recunoască şi să-l pe primească pe Emanuel Dumnezeu cu noi.

Concertul a debutat cu invitaţia „Creştini, Crăciunul a sosit” şi „Deschide uşa creştine” (solist Bernard Lazăr), când fiecare inimă se predispune şi se lasă fermecată de zâmbetul  Copilaşul Divin care aduce nădejde, iubire şi biruinţă. Ana Maria Lazăr a interpretat  C’è un Natale speciale pentru fiecare suflet creştin iar Iuliana Farcaş a cântat cu însufleţire Deck the Hall. Liniştea şi pacea au învăluit inimile celor prezenţi dar au fost reînsufleţite căci „Clopote sună mărire” aducând  tuturor vestea că „S-a născut” (solistă Laura Berneagă) Mesia, un Copilaş dragălaş, care este Darul special oferit de Dumnezeu întregii omeniri.

Federica Bacuşcă a amintit de momentul împodobirii bradului de întreaga familie în Ajunul Crăciunului invitând credincioşii să cânte „Brăduleţul meu” în jurul căruia să răsune în acest timp sfânt „Jingle Belles” O,  Tannenbaum interpretat de Elisabeta Tăme, cei mici şi cei mari au fost invitaţi să cânte „Vino, Moş Crăciun” (solistă Costina Andrici). (solistă Felicia Farcaş). Sărbătoarea Naşterii lui Isus Cristos este izvor nesecat  de bucurie şi ocazie specială de comuniune între membrii familiei şi de manifestare a carităţii creştine. Ascultând colindul

„Colindăm iarna” şi împreună cu toţi creştinii, copiii au  înălţat către Tatăl nostru ceresc o „Rugăciune în noapte de Crăciun” (solistă Ana Maria Lazăr).

Corul de copii „Îngeraşii” au mulţumit din suflet celor prezenţi şi le-au cântat plini de entuziasm „Feliz Navidad” (solistă Alexandra Irimia) şi „La mulţi ani” (Ana Maria Lazăr).

Crăciunul este o sărbătoare trăită cu Dumnezeu şi în prezenţa Lui. Celebrând solemn naşterea Fiului său Unic, vom reuşi să purtăm în suflet şi să împărtăşim cu ceilalţi, de aproape şi de departe,  bucuria mântuitoare. Crăciunul trebuie sărbătorit în cadrul familiei, când părinţi şi copii într-un singur suflet în noaptea sfântă, îl imploră pe Pruncuşorul Isus din ieslea sărăcăcioasă din Betleem, să reverse din belşug  pacea adevărată, speranţa statornică, iubirea sinceră şi responsabilă şi să întărească credinţa în misterul întrupării Sale.

Crăciun fericit şi binecuvântat! La mulţi ani!

Impresii

„A fost o zi minunată în care am reuşit prin intermediul cântecului să transmitem bucuria adusă de Pruncuşorul Isus. Le mulţumesc tuturor celor care au participat la acest moment de sărbătoare şi le doresc Crăciun fericit şi La mulţi ani!” (Alexandra)

„Sunt o membră nouă a Corului „Îngeraşii” din parohia noastră şi este prima dată când merg să colind credincioşi din alte localităţi catolice. Prin aceste minunate colinde i-am bucurat pe oameni şi totodată l-am slujit pe Dumnezeu.” (Costina)

„A fost o zi superbă, care va rămâne prezentă în minţile micilor corişti, cât şi în cele ale oaspeţilor de la Gherăeşti şi Barticeşti. Am încălzit sufletele celor din parohia Gherăeşti alături de episcopul nostru Petru Gherghel. Apoi ne-am amintit de momentele frumoase ale copilăriei la grădiniţa „Sfintei Familii”. Ne-am întors la grupa mică sau mare, cel puţin sufleteşte. Din păcate a trebuit să le părăsim nu înainte de a-i cânta La mulţi ani! părintelui paroh Daniel Ghitiu care în ziua precedentă şi-a sărbătorit ziua de naştere şi de a le mulţumi şi surorilor pentru masa de prânz. Am mers mai departe la Barticeşti, unde sora ne-a lăsat să ne dovedim talentul instrumental la o orga din parohie. La sfârşitul concertului i-am dedicat cântecul Brăduleţul părintelui paroh Ştefan Vacaru, a cărui zi de naştere era. Noaptea ne-a prins pe drum, cu luna ca un far şi stele strălucitoare. Privind pe geam la peisajul hibernal, ne gândim la zâmbetul şi bucuria de pe faţa oamenilor. Mulţumesc părintelui Petrică Dorcu, domnului dirijor Maximilian Husaru şi tuturor celor care au fost împreună cu noi.” (Laura)

„Astăzi a fost minunat atât pentru mine cât şi pentru toţi copiii din corul „Îngeraşii”. Să ne ajute Pruncuşorul Isus să fim mereu gata să îl vestim lumii prin cântec şi fapte bune. Crăciun fericit!” (Carmil)

„Deşi a fost ultimul meu concert susţinut în cadrul corului de copii din parohia noastră, acest lucru nu a influenţat cu nimic această zi de sărbătoare. În toţi aceşti ani m-am simţit ca un „înger” care împreună cu colegii mei am reuşit să împărţim celor din jurul nostru prin cântec, multă bucurie şi speranţă. Mulţumesc părintelui Petrică Dorcu şi domnului Maximilian Husaru, care ne-au sprijinit şi ne-au încurajat. La mulţi ani!” (Iuliana)

„Am fost impresionată de mulţimea credincioşilor din parohiile Gherăeşti şi Barticeşti. Cu fiecare an constat că e din ce în ce mai frumos să poţi merge  şi la alţi copii şi nu numai, pentru a-i colinda şi a le spune din toată inima: Crăciun fericit şi la mulţi ani! Mulţumesc tuturor celor care ne-au oferit bucuria de a susţine acest concert.” (Ana Maria)

Membrii corului „Îngeraşii”

Dirijor: Maximilian Husaru

1.     Andrici Costina Ioana

2.     Bacuşcă Federica

3.     Bacuşcă Francesca

4.     Balent Elena

5.     Bârliba Maria

6.     Bârliba Matei

7.     Berneagă Laura

8.     Bucur Riana Christiana

9.     Chelaru Carmil Matia Georgio

10. Ciubotaru Bianca

11. Dancă Georgiana

12.Diaconu Bianca Denisa

13.  Dumea Miruna

14. Farcaş Felicia

15. Farcaş Iuliana

16. Farcaş Radu Lucian

17. Irimia Alexandra

18. Lazăr Ana Maria

19. Lazăr Bernard

20. Lupaşcu Clara Sofia

21. Panaite Diana

22. Păuleţ Claudiu Matei

23. Păuleţ Tudor Ştefan

24. Peşa Georgiana

25. Peşa Maria

26. Rediu Andreea

27. Rediu Maria

28. Simon Teofana Mariana

29. Tăme Gioconda Elisabeta

30. Tăme Iulia

31. Temeş Raluca Georgiana

 

Pentru a vedea mai multe fotografii de la eveniment, vizitaţi: ALBUM FOTO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.