Duminică, 5 decembrie, în cadrul liturghiei de la ora 16:00, 30 de tineri și-au depus adeziunea în cadrul asociației Acțiunea Catolică, în fața comunității.

Sfânta Litughie a fost concelebrată de pr.paroh, Iosif Dorcu, și de pr. Vicar, Vasile Petrișor. Ei care și-au exprimat bucuria față de acești tineri care și-au oferit entuziasmul și tinerețea lor lui Cristos.

La predică, pr Vasile a vorbit despre valoarea experienței pustiului pornind de la mărturia lui Ioan Botezătorul care a ales să vestească venirea lui Mesia nu în marile orașe, ci în pustiu, căci Dumnezeu se descoperă mai bine în tăcere și liniște, nu în zgomot. A continuat cu  mărturia unui tânăr de la ziua de reculegere a Acțiunii Catolice, care a avut loc sâmbătă, 4 decembrie. În cadrul unui joc de cunoaştere un tânăr a ales drept obiect care să-l reprezinte o brichetă în formă de pistol, argumentând că el dorește să șocheze asemenea unui pistol scos în public. Părintele i-a  îndemnat pe tinerii din Acțiunea Catolică să fie cei care “șochează” societatea contemporană  prin comportamentul lor, prin principiile și valorile în care cred şi pe care le apără.

După predică, tinerii au depus adeziunea prin patru promisiuni făcute faţă de Biserică, păstorii Bisericii, superiori și comunitate, ieșind astfel din anonimat, oferind creștini cu principii și valori profunde pentru a colabora la planul de mântuire al lui Isus Cristos.

La final tinerii au rostit rugăciunea adeziunii iar pr. paroh i-a îndemnat să rămână mereu sub deviza celor două caracteristici ale grupului parohial al Acţiunii Catolice: implicare și disponibilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.