Au trecut cinci ani de la acea dată memorabilă, 1 noimbrie 2010, atunci când Catedrala Romano-Catolică din Iaşi îmbrăca haine de sărbătoare, când o mulţime imensă de credincioşi o înconjurau de jur împrejur formând un uriaş brâu viu. Episcopi, preoţi, credincioşi de toate vârstele, într-o singură inimă, au înălţat atunci rugăciuni aprinse spre tronul maiestăţii divine.

După cinci ani, pe 1 noimbrie 2010, Catedrala noastră a îmbrăcat iarăşi haine de sărbătoare. Toate Liturghiile din acea zi au avut un caracter aparte…

După programul liturgic de dimineaţă a urmat un program festiv, începând cu ora 16.00, când corul tinerilor Juvenes Ecclesiae a fost în concert împreună cu o formaţie de suflători de la Filarmonica din Iaşi. Muzica de înaltă ţinută, muzică clasică, muzică ce a stârnit ropote de aplauze.

Concertul a coincis şi cu aniversarea  a 69 de ani de Radio Iaşi, fapt pentru care a fost transmis şi la postul de radio în direct.

În cuvântul său, PS Petru Gherghel l-a citat pe poetul Ioan Alexandru: „Atunci când ascult muzică clasică perdeaua cerurilor se dă la o parte, iar comuniunea dintre cer şi pământ devine vizibilă”. Acum, aici, cerurile s-au dat la o parte şi îngerii au făcut posibilă vederea Împărăţiei Tatălui ceresc.

Şi d-l dr. Tomescu, redactorul şef al Radioului Iaşi, sublinia valoarea extraordinară a acestui concert, moment sublim ce ridică omul pe poziţia verticală, spre Dumnezeu.

Seara la ora 18.00 a avut loc o Liturghie pontificală la care au fost prezenţi PS Petru Gherghel, PS Aurel Percă şi mai mulţi preoţi din Iaşi. Liturghia s-a încheiat cu un requem pentru toţi episcopii şi preoţii răposaţi, înaintaşii noştri, care au făcut posibilă prezenţa noastră catolică peste veacuri. „Odihnă veşnică dă-le lor Doamne şi lumina fără de sfârşit să le strălucească”!

După terminarea sfintei Liturghii, în drum spre casă, împreună cu doi prieteni am început un dialog. La un moment dat, unul din el a spus aceste cuvinte: „Parcă a fost ieri şi, totuşi, au trecut 5 ani…”

La mulţi ani dulcea şi iubita noastră mamă biserică!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.